22 november 2012

Tutorial: Minialbum

Minialbum
Lavet af Mette Bogen


Jeg har lagd en tutorial på hvordan du kan lage et minialbum fra bunnen av.

Slik ser det ferdig pyntede album ut.Og her er materialene jeg har brukt ;) Fant ut at størrelsen på esken til oppvaskmaskintabletter passet veldig godt til permene til albumet. Mønsterarkene jeg har brukt er en blokk med 6x6-ark fra Prima.
Til sider og innbinding har jeg brukt akvarellpapir i 180 g.Her har jeg kuttet ut delene som skal binde albumet sammen. Selve sidene i albumet ligger underst.


Deretter har jeg preget de små delene 1" inn fra hver side.
Sidene valgte jeg å avrunde i hjørnene.


Deretter har jeg festet tape på midten av baksidene på alle delene.


Så festet delene sammen. Begynner med å feste den minste til den nest minste, og fortsetter deretter med de bredere delene.


Slik ser det ut når alle delene er festet sammen.
(beklager uskarpt bilde)

Jeg har svertet alle sidene godt med Distress Ink Vintage Photo. Jeg valgt å ha doble sider siden akvarellpapiret jeg brukte ikke var så tykt.


Her er den første siden festet til de små panelene som skal binde hele albumet sammen. Festet tape til selve siden også fordi jeg fester to og to sammen.


Her er alle sidene festet til innbindingen. Den ytterste fliken foran og bak skal brukes til å feste permen på.


Så var det permene. De måler 5 3/4" x 3 3/4". Jeg pusset den glatte overflaten ned med sandpapir for å få bedre feste til akrylmaling. Valgte å runde av hjørnene med Zutter hjørneavrunder.


Her har jeg malt kantene på permene med mørk brun akrylmaling. I tillegg har jeg lagd hull med Crop-a-dile-tanga for å feste lukkeanordningen til albumet. For at det skal være litt fleksibelt med tanke på hvor mye man ønsker å pynte, har jeg valgt å bruke strikk og en knapp til å lukke albumet med.  Utsidene på permene er kledd med mønsterpapir som er svertet med Distress Ink Vintage Photo i kantene.

                                    


Her har jeg festet knappen fra Panduro, som er en brad. Strikken er en vanlig hårstrikk som er festet med en binders til permen. Jeg har brukt Glossy for å feste både knapp og binders. Brukte også en stor eyelet som strikken er trædd igjennom.


Slik ser det ut når knapp og strikk er festet.Så er det bare å feste selve permene til innbindingen.Til rygg har jeg brukt et stykke brun Bazzill i størrelsen 4 1/4" x 3 3/4". Jeg valgte å embosse den med et "krokodilleskinnmønster" fra  Tim Holtz/Sissix. Videre svertet jeg den med Distress Ink Vintage Photo for å få mer liv i den.
For å få en enda mer fleksibel rygg, og illusjon av skinn har jeg sprayet den med Ink Refresher som gjør papiret mykt og stoffaktig.
Så er det bare å feste ryggen til permen for å dekke over innbindingen.
                                                                       

... og slik ser albumet ut stående.


Så er det bare å kle innsidene, og pynte i vei;) Jeg har lagd mange forskjellige lommer og ulike festeanordninger for tags. Her kan man selvfølgelig velge hvor avansert man ønsker å lage det. Og slik har man jo også muligheten for å tilpasse albumet til antall bilder man har.
Alle arkene jeg har brukt er fra paperpaden fra Prima. Sidetabene er i hovedsak kuttet ut med Spellbindersdies.

Jeg fikk dessverre ikke tatt bilder før jeg satt inn fotoene som derved ble anonymisert. Dette er et minnealbum med bilder fra førsten av åtti- og nittitallet, så fotoene og farger bærer preg av det;)

Her er permen og første side. På permen har jeg kuttet ut et panel med en edgedies fra Tim Holtz/Sissix som jeg har lagd en lomme av. Bokstavene er kuttet ut med Vintage Market alfabetdies fra Tim Holtz/Sissix. Tagene er kuttet ut med en hjørnepunch fra Stampin Up.  Alle sider og tags er svertet med Vintage Photo.   Jeg valgte også å male innbindingen med den mørke brune akrylmalingen som jeg brukte på permene. Det kan sees i midten her.


               Jeg prøver å holde pynten litt flat for at ikke albumet skal sprike for mye når alle sidene er ferdig pyntet, men det er en smaksak.


Her har jeg lagd et lite "album" ved å brette et Bazzillpanel i to og kutte av hjørnene med samme hjørnepunch fra Stampin Up som jeg har brukt gjennom hele albumet. Vips så har man plass til 4 ekstra bilder eller tekst om en ønsker ;) Den røde lommen hvor jeg skal putte "minialbumet" oppi er kuttet ut med edgepunch fra Tim Holtz/Sissix.


Slik ble det ferdig pyntet.

 ... og her "minialbumet"

Har også lagd en lomme som jeg kan stikke et par tags nedi. Her er panelet som skal festes til siden. Jeg har målt ut slik at jeg får plass til tagsene i åpningen. Først punchet jeg ut hull i hver ende av åpningen med Crop-a-dilen, og deretter skjærte jeg ut med skalpell en liten splitt mellom hullene som tagsene puttes oppi.

                                                                             
Her er panelet festet til siden, og tagsene plassert i lommen. Svertet rundt kantene av åpningen.


Her er et annet sidepanel med en annen type lomme som skal gå på tvers av siden. Preget lommen på kantene, og festet tape på kantene og den ene siden slik at ikke tagen skal skli ut.

Til høyre her er den rødbrune lommen med tagen stukket inn.

Og her er tagen. Brukt hjørnepunchen her også, og taben er fra en punch fra Stampin Up.


På siden til høyre har jeg lagd en lomme på samme måte som over her. Men her har jeg ikke limt fast enden med tape, men valgt å "stoppe" tagen med hjertet.
Slik er tagen, og her har jeg brukt en hjertedies fra Spellbinders som tab.  Hjertekanten på lomma er kuttet ut med en kantpunch fra Martha Stewart.  


Her er siste siden samt permen bak. På den har jeg lagd en tilsvarende lomme med et panel kuttet med edgepunch fra Tim Holtz/Sissix.


Slik ble det ferdig pyntet og med tags på plass. På venstre side har jeg skjært ut et motiv fra mønsterarket og puttet fotomatten innunder det.

 Håper du blir inspirert til å lage dine egne album.
Inspirasjon til innbindingen har jeg fått fra dyktige Charlie Jones!
6 kommentarer:

 1. Wow! WOW! WOW WOW WOW!!!
  Dette var så alldeles nydelig laget, Mette!
  Jeg fikk lyst til å lage en slik, umiddelbart!
  Lekkert album, så innbydende og sikkert kjempe moro for mottaker å få!
  Tusen takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 2. Herre gud Mette, dette var helt vildt flott!! Jeg også vil prøve å lage en sånn! :O)
  Klem Nina

  SvarSlett
 3. Beautiful!
  Thanks so much for sharing!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige tilbakemeldinger :)

  SvarSlett

Takk for din tilbakemelding!